Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć, dodać do nich cukier i mieszać aż staną się płynne. Mąkę przesiać, dodać do niej sól, wleć drożdże i olej. Wyrabiać ciasto stopniowo dodając do niego wodę. Ciasto ma się nie kleić do rąk. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 40 minut. Ciasto podzielić na 4 porcje. Kazdą rozwałkowac na grubośc ok 1 cm. Posmarować w srodku ketchupem lub innym sosem pomidorowym, ułozyc porcje wedliny i sera (lub innych dodatków i skleić jak pierogi. Nakłuc w kilku miejscach wykałaczką, ułozyć na blasze. Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Podoba mi się!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Robię podobne, tylko z mniejszą ilością drożdży. Pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pysznosci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawie wygląda;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo zachęcający do wypróbowania przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !