Sposób przygotowania

Namoczoną fasolę zostaw na noc. Odcedź, zalej trzema szklankami świeżej wody i gotuj aż zmięknie. Posól po 30 minutach gotowania. Buraki, marchew, p[pietruszkę, seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zielone części włoszczyzny zwiąż nicią i dodaj wraz z warzywami do garnka dolewając 6 szklanek wody. Poduś pomidory wraz z masłem i odrobiną wody. Przetrzyj przez sito i dodaj do warzyw. Włóż ziemniaki i kapustę i gotuj do miękkości. Wyjmij zieleninę i dodaj fasolę, cukier, przyprawę do zup, pieprz i oba koncentraty. Utrzyj śmietanę z mąką i kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wlej do garnka i mieszając zagotuj. Dadaj roztarty czosnek i koperek. Zdejmij z ognia.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    pycha, moja ulubiona zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !