Sposób przygotowania

Drożdże rozpuscic w ciepłym mleku i wymieszac z 3/4 szklanki maki. gdy rozczyn zwiekszy objętość dodac do niego resztę mąki, cukier, jaja, aromat i roztopiona margarynę. Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe rozwałkowac na grubosc ok. 3 cm i wycinać z niego szklanką krążki. Na każdy kłaść porcje nadzienia i dokładnie zlepiać. Latem możemy do nadziewania użyć sezonowych owoców. Nadziane pączki odłożyć na posypaną mąką stolnicę żeby wyrosły. W szerokim garnku rozgrzać olej (tyle żeby pączki pływały w nim. Na gorący wrzucać partiami pączki i smażyć z obu stron. Wyjmować najlepiej ostro zakończonym patyczkiem, i odkładać na papierowe ręczniki do osączenia. Gotowe posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    SUPER WYGLADAJA:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pysznne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pysznne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pysznne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Piękne są Twoje pączki \"jak z obrazka\".
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ale kalorii
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ale kalorii
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    uwielbiam pączki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !