Sposób przygotowania

Ogórki niezbyt duże należy pokroic wzdłuż na 4 części, dodac sól i wymieszac. Tak zrobione ogórki pozostawic na 6 godzin. Następnie po upływie tego czasu do ogórków należy dodac chili, olej i czosnek pokrojony w plasterki, wszystko razem wymieszac i pozostawic to na 16 godzin. Po tym czasie ogórki układamy w słoikach, dorzucając czosnek w którym leżały i zalewamy przygotowanym roztworem z octu i cukru. Zalewę sporządzamy w następujący sposób ocet wraz z cukrem zagotowujemy na ogniu, powstaje roztwór o konsystencji syropu i takim jeszcze gotującym się roztworem zalewamy ogórki i zakręcamy. Swoją nazwę krokodylki mają od tego, gdyż tak zrobione ogórki zwijają się wyglądem przypominając małe krokodyle:-)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !