Sposób przygotowania

Mieso, jajo i manne wyrobic na jednolita mase (taką jak na mielone). Przyprawic do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Można też dodać posiekaną zieleninę. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formowac okrągłe pulpety. W 1 litrze wody rozpuscić kostkę rosołową, zagotować. Do wrzacego płynu włozyc pulpety (można partiami) i gotować 20 minut. Pulpety wyjać. Do płynu dodać koncentrat pomidorowy. Mąkę ziemniaczana rozrobic w 1/4 szklanki zimnej wody i stopniowo wlewac do sosu szybko mieszając. Sos przyprawic do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne pulpeciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    W sosie pomidorowym są pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !