Przepis i sposób przygotowania na: Krem kalafiorowy z głąba i liści kalafiora :
Zmiksować zupę w malakserze - doprawić do smaku .
Z chleba tostowego zrobić grzanki na oleju z masłem .Podawać zupę w filiżankach posypaną grzaneczkami i koperkiem .
śmietana kremówka | 1/2 szklanki |
woda | 1 l |
masło | 1 łyżka |
koperek | 1/2 pęczka posiekany |
chleb tostowy | 4 kromki |
masło | 2 łyżki |
olej | 2 łyżki |
kalafior | 3 szkl. |
kalafior | 3 różyczki |
ziemniaki | 3 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: