Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem aż zrobią się płynne. Mąkę posiekać na stolnicy z masłem (powinno miec temp. pokojową). Dodać jajo oraz żółtka, śmietanę, drożdże i odrobinę soli. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Gotowe rozwałkowywac na grubosc ok. 5-7 mm i wycinac prostokaty długości parówki i takiej szerokosci żeby nim owinąć kiełbaskę. Na każdym płacie ciasta kłaśc parówkę zawinietą w plaster sera i całość owinąć ciastem, zlepic na łączeniu. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wierzch mozna posmarowac woda z cukrem lub rozbełtanym jajem. Piec w temp 160-180 stopni aż się zrumienią. Podawać z ketchupem. Mi wyszło z takiej porcji ok 8 szt.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dawid15

    Pysznie wygląda:}
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Coś dla miłośników parówek i hot dogów.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !