Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścic i pokroić w plastry. Na głębokiej patelnii lub w garnku rozgrzać olej, wrzucic pieczarki i smażyć aż puszczą sok. Przykryc pokrywka i dusić do miękkości. W razie potrzeby uzupełniac płyn dolewajac odrobine wody. Miękkie pieczarki przyprawic do smaku ziołami prowansalskimi, majerankiem i pieprzem. Jak płyn całkowicie odparuje dodac make i dokładnie wymieszać. Całość zalać śmietana i szybko wymieszać. Silnie podgrzać (nie gotować). Posolic do smaku i wymieszac. Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań miesnych.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychota!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczny taki sos z pieczarek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pycha
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !