Sposób przygotowania

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubijać dalej powoli dodając cukier i ubijać tak długo aż nie będzie widać kryształków cukru. Następnie dalej ubijając dodawać stopniowo mąkę ziemniaczaną i ubijać do czasu aż otrzymamy gładką masę. Dodać 3-4 krople olejku dla aromatu i jeszcze kilka sekund ubijać. Ja przygotowaną masę włożyłam do keksówki wysmarowanej olejem i wysypanej mąką ziemniaczaną. Po upieczeniu podałam z owocami (efekt na zdjeciu). Można jeszcze dodać bitą śmietanę. Można też z masy wyciskać ciasteczka na wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną tłuszczem blachę lub formować krążki potrzebne do przygotowania tortu bezowego. Bezy piec w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni do czasu az nabiorą lekko złotego koloru. W keksówce beze piekłam około 40-45 minut. W przypadku ciasteczek lub spodów bezowych czas pieczenia moze byc krótszy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Taka rumiana ta Twoja beza.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    śliczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    pysznosci
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    U Ciebie zawsze smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    kapitalne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !