Sposób przygotowania

Oczyszczone ryby nacieramy solą i pieprzem.

Skrapiamy sokiem cytrynowym i odstawiamy do lodówki.

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Wrzucamy drobno posiekany czosnek a następnie umyty szpinak.

Chwilkę razem przesmażamy a następnie doprawiamy solą i odrobiną gałki muszkatałowej.

Pomidory kroimy na kilka części.

Mieszamy z lekko przestudzonym szpinakiem.

Przygotowanym farszem smarujemy filety rybne ( skóra do zewnątrz ) i zwijamy delikatnie w roladki.

Spinamy dużą wykałaczką i układamy w parowarze posmarowanym odrobiną oliwy.

Jeśli nie posiadamy parowaru śmiało możemy zrobić to na durszlaku ustawionym na garnku z gotującą się wodą.

Parujemy ok. 15-17 minut.

Gotowe!

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !