Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Oczyszczone ryby nacieramy solą i pieprzem.

Skrapiamy sokiem cytrynowym i odstawiamy do lodówki.

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Wrzucamy drobno posiekany czosnek a następnie umyty szpinak.

Chwilkę razem przesmażamy a następnie doprawiamy solą i odrobiną gałki muszkatałowej.

Pomidory kroimy na kilka części.

Mieszamy z lekko przestudzonym szpinakiem.

Przygotowanym farszem smarujemy filety rybne ( skóra do zewnątrz ) i zwijamy delikatnie w roladki.

Spinamy dużą wykałaczką i układamy w parowarze posmarowanym odrobiną oliwy.

Jeśli nie posiadamy parowaru śmiało możemy zrobić to na durszlaku ustawionym na garnku z gotującą się wodą.

Parujemy ok. 15-17 minut.

Gotowe!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    zdrowe i pewnie smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Taka rybka jest najzdrowsza na świecie. Często gotuję na parze i często ze szpinakiem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika10

    uwielbiam takie jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Megg

    rewelacyjna rybka!!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    chyba nie każda ryba się nadaje, prawda ? filety świeże czy mrożone ? dobrze by było napisać jakich konkretnie użyłaś, ew. zasugerować jakie gatunki do takiego dania będą dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    super danie :)ja zrobiłabym z pstrąga :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    na pewno pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Ryba i szpinak pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !