Sposób przygotowania

Czosnek wyciskamy przez praskę i podsmażamy na odrobinie oliwy.

Z cukinii usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do czosnku, odrobinę solimy, doprawiamy pieprzem i papryką i dusimy aż zmięknie.

Łączymy z bulionem, podgrzewamy do momentu zagotowania. Zabielamy śmietaną.

Słonecznika prażymy na suchej patelni.

Do talerzy nalewamy porcję zupy, na wierzchu układamy porwaną na kawałki szynkę parmeńską i posypujemy uprażonym słonecznikiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    zachęcająca :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !