Sposób przygotowania

Masło roztopić i wystudzić. Wymieszać mąkę , jajka, mleko, proszek do pieczenia, aromat waniliowy, , szczyptę soli , cukier i wystudzone masło. Wymieszać ( łyżką – nie miksować . Rozgrzać piekarnik do 210 stopni . Blaszkę do mufinek ( dużą ) wysmarować masłem lub wyłożyć papierowymi foremkami .Włożyć ciasto do ¾ wysokości foremek . Piec 20 -25 minut. Wyjąć i pozostawić w foremkach do wystygnięcia. ( Jeśli pieczemy w papierowych foremkach to nie zdejmować ich tylko tak podawać .Z tej porcji wychodzi 6 sztuk dużych mufinek.

Doskonałe z masłem i konfiturą na śniadanie .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !