Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto żydowskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanka
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 1
kakao 2 łyżka
cynamon 2 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 0,5 szklanka
dżem 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto żydowskie

mąkę, cukier, mleko, jajko, kakao, cynamon, sodę i proszek do pieczenia zmiksować w jednolitą masę. Następnie dodać dżem i olej. To wszystko miksować, aż powstanie masa. Wylać na natłuszczoną blachę i piec przez 40 min. w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alinka45 26.06.2012 23:37
super
Anna169Hosz 22.10.2010 20:36
Ciekawe jak to będzie smakować?
agata1722
agata1722 27.07.2010 12:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak