Sposób przygotowania

Myjemy i obieramy warzywa. Kroimy składniki:
ziemniaki w talarki ok 1 cm szerokości i potem na ćwiartki, mniej więcej jak do zupy,
kiełbasę i boczek w plastry ok 0, 5 cm,
buraczki w ćwiartki talarów, ale cieńsze niż ziemniaki
cebulę w półksiężyce
marchew w talarki
Dno garnka posmarować margaryną lub masłem i wyłożyć boczkiem. Następnie układać warstwami na przemian warzywa z wędliną – ziemniaki, marchew, buraki, cebula, kiełbasa, boczek. Przed warstwą wędlin, warstwę jarzyn porządnie przyprawić. Warstwy układamy do końca składników lub miejsca w garnku. Na ostatnią warstwę kładziemy wiórek margaryny lub masła. Na wierzch kładziemy liście kapusty i garnek zamykamy.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Anita21

    miałam okazje już raz jeść cos takiego i naprawde pyszne tylko gdzie taki garnek można dostać :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    np. na Allegro :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    oj poszłabym na ognisko a tu tak zimno:(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    z tego przepisu i z tego zdjęcia aż pachni ognieskiem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    bardzo ciekawe;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !