Sposób przygotowania

Z mąki, masła, cukru, mleka i szczypty soli zagnieść ciasto. Owinąć w folię aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Brzoskwinie pokroić. Caisto wyjąc z lodówki, rozwałkować i wylepić nim wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach i upiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (około 20min). Ostudzone ciasto posmarować konfiturą, ułożyć na nim brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Można udekorować przed podaniem bitą śmietaną i rodzynkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Dodam do ulubionych :)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajny, lekki deser
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    od jakiegoś czasu chodzi za mną tarta i być może zrobię ją z tego przepisu :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    Kamila jak zrobisz to zapros :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj, ja też wypróbuję, bo zapowiada się smakowicie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    ogólnie nie lubię galaretki ale tarta może być dobra
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    deserek i kalorie lecą
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    smakowita
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawa
  • 3
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !