Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczek na obiadek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z ryby bez ości 1 sztuka
ziemniak 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
koperek
marchewka 1 sztuka
Sałatka: 2-3 listki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat malutka szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczek na obiadek

Filet opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem i ugotować na parze ok. 15-20 minut. Ziemniaka i marchew obrać opłukać i ugotować warzywa do miękkości. Ugotowanego ziemniaka rozgnieść na papkę z 1 łyżeczka masła i świeżo posiekanym koperkiem (koperek tak do smaku). Marchew rozgnieść w drugiej miseczce można dodać również troszkę masełka i ociupinkę gałki muszkatołowej. Sałatę wypłukać i porwać na mniejsze kawałki. Sałatkę ułożyć na talerzu. Nad sałatką położyć rybę. Z ziemniaków i marchewki zrobić muszelkę ślimaka oraz główkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.04.2014 14:25
super pomysł
bonjourvous 18.02.2014 08:37
Fantastycznie wygląda i smakuje ;)
pawlito 02.02.2014 09:17
fantastycznie wygląda - super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak