Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Krok 1

1.Zaczynamy od zrobienia rozczynu. Drożdże rozetrzeć w 1/3 letniej wody, dodać cukier,łyżke mąki i odstawić na kilka minut do „ruszenia”. Następnie do większej miski wsypać mąkę, dodać rozczyn, ręsztę wody wymieszanej z solą, miekkie masło i wyrabiać tak długo aż ciasto przestanie się lepić do rąk. Można też użyć miksera z odpowiednimi końcówkami. Następnie uformować kulkę z ciasta i odstawić na 1 h do wyrośniecia.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Pyszota

    świetnie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gracer

    wyglądają super, można się poczęstować?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    bardzo efektowne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    Gracer, bardzo proszę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Olga_SK

    wyglądają smakowicie! i takie są równe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    borgia

    To takie fantastyczne drobiazgi (wcale nie taki drobiazg w robieniu), które uwielbiam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    o, super precelki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pietruszka

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gary Michy

    Mmm ale pyszności. Super! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Świetny przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !