Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

beszamel 2 szkl.
śmietana 18 proc 1/2 szkl.
koperek 1 pęczek
sok z cytryny 1/2 szt.
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy

Do goracego beszamelu włożyć posiekany koperek i ciągle mieszając zagotować. Zdjąć z ognia,zaprawić śmietaną,doprawić sokiem z cytryny,dodać cukier,sól. Podawać do mięs,jaj,ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.12.2012 18:41
bardzo smaczny,robię taki do pulpetów lub jajka
Tomasz17 25.03.2011 20:00
super sos
Kryska73 13.12.2010 19:56
super!
zajaczekjz 10.11.2010 18:02
smaczny!
Monika192 07.11.2010 11:09
świetny sos do jajek
Łucja1 15.10.2010 14:37
bardzo smaczny
Margo1 20.09.2010 18:32
Świetnie wygląda
mamusia1 01.08.2010 09:03
dobry!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak