Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę i zalać 1 litrem wody. Gotować z liściem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać kostkę rosołową i cebulką opieczoną nad palnikiem lub na patelni. Na patelni rozgrzać masło, dodać do niego mąkę, dolać odrobinę zupy, rozprowadzić i całość dodać do zupy. Zupę zaprawić śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem dodać posiekaną zieleninę.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    nasza ulubiona zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała zupka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    lubimy ta zupke
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Nie ma jak kartoflanka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania82

    chyba wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    jeszcze nigdy nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna zupka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię kartoflankę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !