Sposób przygotowania

Ciepłe ziemniaki przepuścić przez praskę i zagnieść z masłem i żółtkami.Doprawić solą i gałką muszkatołową i wyrobić na jednolitą masę.Uformować wałek grubości około 2 cm i pokroić na kawałki 4 cm.Opanierować w mące jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na złoto.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    na pewno fajnie smakują :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    takich jeszcze nie robiłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    chętnie wypróbuje u siebie w kuchni
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ciekawe krokieciki
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pyszniutkie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    niebo dla podniebienia;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne,takie chrupiące:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !