Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, wody i łyżeczki soli zagnieść ciasto. Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Mięso i cebule dwukrotnie zmielić, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobinę wody, aby masa była trochę rzadsza niż na kotlety mielone. Rwać kawałki ciasta i w rękach formować cienkie placuszki, na każdy krążek ciasta położyć kulkę nadzienia, formować uszka lub pierożki. Gotowe pielmieni wstawić na 15 min do lodówki, gotować w osolonej wrzącej wodzie, aż wypłyną na wierzch (około 10min). Podawać ze śmietaną lub bulionem, obficie posypane koperkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    jadłam pielmieni podane w rosole i polane śmietaną. Teraz przygotuję wg Twojego przepisu. Pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacyjne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !