Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dosypać cukier, wodę i ucierać, aż cukier się rozpuści. Z białek ubić sztywną pianę. Mąki przesiać z cukrem waniliowym oraz z proszkiem do pieczenia, do żółtek i dodać pianę. Delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 40 min w temp. 180\'C. Do drugiej części dodać orzechy włoskie, migdały posiekane i krem czekoladowy nutella - wymieszać delikatnie. Gotowe wylać na blaszkę i upiec tak jak wcześniejszy biszkopt.
Kremy przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Ciasto z orzechami kroimy wzdłuż. Jedną część rozkładamy i smarujemy kremem śmietankowym ( pozostawiając na ozdobę wierzchu ). Nakładamy jasny biszkopt i smarujemy go tym razem kremem czekoladowym i przykrywamy drugą częścią biszkopta orzechowego. Smarujemy wierzch ciast kremem śmietankowym i posypujemy startą na małych oczkach czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na ok 6-8 godzin. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    madi356

    wygląda bardzo apetycznie, muszę wypróbować ten przepis:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepis na super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiam tego typu ciasta!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !