Sposób przygotowania

Do przesianej mąki skroić margarynę, dodać jajo,cukier puder,drożdże instant i śmietanę. Zagnieść ciasto i dać do lodówki na ok. 1h. Następnie podzielić na 6 części, każdą rozwałkować w kształcie koła i pokroić na trójkąty. Na każdy trójkącik nakładać łyżeczką dżem lub masą serową przygotowaną na słodko. Zwinąć trójkącik, zagiąć w kształcie rogala i piec w nagrzanym do ok 160 stopni w piekarniku aż do zrumienienia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Renia1

    uwielbiam takie z serkiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Ja też, ale z jabłkiem też chętnie zjem.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    pyszne są takie rogaliki
  • 2
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    na pewno pyszne :)
  • 1
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    pyszne rogaliczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    pyszne- robię podobne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne rogaliczki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wyglądają pięknie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !