Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z 3/4 szklanki cukru i cukrami waniliowymi- dodajemy mleko (3/4 szklanki) i mąkę- miksujemy na gładką masę.
Resztę mleka doprowadzamy do wrzenia- wsypujemy resztkę cukru, a następnie powoli wlewamy przygotowaną masę budyniową- szybko mieszamy by powstał budyń.
Odstawiamy i chłodzimy.
Miękkie masło ucieramy dodają stopniowo budyń- do tak powstałego kremu wsypujemy kokos.
Na blaszce układamy warstwe krakersow- smarujemy grubo kremem, kładziemy znow warstwe krakersow, krem, krakersy i krem.
Wierzch posypujemy wiorkami.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !