Sposób przygotowania

Żeberka płuczemy i wstawiamy. Kiedy zaczną się gotować wyjmujemy szumowiny i wrzucamy kostki grzybowe. Kiedy będą już miękkie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy. Gdy zmiękną dodajemy główkę czosnku i zalewamy zakwasem. Gdy zacznie się gotować doprawiamy kucharkiem, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Można dodać ugotowane na twardo jajka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    A u nas to żurek po prostu :) się nazywa... no i może być \" żyniaty\", czyli z ziemniakami, albo i nie ( wtedy ziemniaki gotuje się osobno i podaje na dodatkowym talerzu).
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !