Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę, dodać miód, sos sojowo-grzybowy, sok i skórkę otartą z limonki, zmiażdżony czosnek i łyżkę oleju sezamowego. Odstawić do zamarynowania na kilka godzin do lodówki. Bakłażana obrać, pokroić na kawałki, posypać obficie solą i polać sokiem z cytryny. Odstawić na pół godziny. Odsączonego z marynaty kurczaka wrzucić na rozgrzany olej sezamowy, podsmażyć. Wrzucić cebulę pokrojoną w piórka, gdy się zeszkli dodać pokrojone na plasterki pieczarki. Dusić na małym ogniu. Bakłażana opłukać z nadmiaru soli i wrzucić na patelnię. Dodać mleko kokosowe i marynatę z kurczaka. Dusić aż bakłażan będzie miękki. Doprawić do smaku mielonym imbirem i chili. Podawać z ryżem lub chińskim makaronem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ciekawy smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    malami1

    bardzo aromatyczne, pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ekstra pomysł
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    pomieszanie różnych smaków! Super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !