Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

*1/2 puszki gotowej masy kajmakowej ( krówkowej lub słodzonego mleka skondensowanego) w przypadku skondensowanego słodzonego mleka niegotowanego puszkę z mlekiem należy wstawić do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez 2 godziny.

Mąkę wsypać do miski, dodać cukier i posiekane masło. Rozcierać i gnieść przez kilka minut, następnie dodać żółtka i 2 łyżki zimnej wody. Ugniatać, aż powstanie bardzo plastyczne ciasto. Uformować kulę, zafoliować i włożyć do lodówki na godzinę.

Komentarze

  • 1
    dsc00059
    Opublikowano

    2milutka

    jak dzieło sztuki ...smaczne to:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Poison1988

    przepięknie udekorowany :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepiękny mazurek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    pięknie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    przepiękny mazurek wygląda jak obrazek :D ślicznie by się prezentował na świątecznym stole,aż żal jeść
  • 2
    original
    Opublikowano

    Megg

    przecudny!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    przepięknie udekorowany!
  • 2
    original
    Opublikowano

    -Natka-

    Przepiękna dekoracja, aż szkoda go kroić.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    przepiękny mazurek, na pewno wyśmienicie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !