Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto . Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. W tym czasie utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym . . Ubić pianę z białek. Do sera dodać kogel-mogel , pianę z białek, roztopione i przestudzone masło , mąkę ziemniaczaną .Blaszkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Wyłożyć ciasto na blaszkę i podpiec przez 15 minut. Potem wyłożyć na ciasto masę serową i piec przez 30-40 minut .Wyjąć . Ostudzić . Konfiturę jagodową podgrzać lekko w garnuszku i ciepłą wyłożyć na ciasto. Zostawić aż konfitura ostygnie.

Ja dekoruję każdy kawałek pokrojonego sernika ozdobami z opłatka ( kwiatki itp. ) lub kleksem bitej śmietany .

Można też urozmaicić ciasto dzieląc je na 2 lub 3 części i na każdą wykładając inną konfiturę Np. wiśniową , jagodową , truskawkową i pomarańczową . Będziemy wtedy mieć za jednym pieczeniem 4 różne serniki .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Az ocieka jagodami! Mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    ślinka mi pociekła na taki widok :)) pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !