Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, ostudzić, przegnieść przez praskę, wbic do nich dwa całe jaja. Posiekana cebulkę zrumienić na tłuszczu. Do ziemniaków dodac cebulke, rozgnieciony ząbek czosnku, mąkę krupczatkę, sól, pieprz i zieleninę. Wszystko razem utrzec na gładka masę. Formować małe sznycelki, obtaczac w bułce tartej, kłaść na rozgrzany tłuszcz i piec z obu stron (delikatnie przewracać).
Podawać z surówką, z sosem lub innymi mięsami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszneee
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    lubie takie kotleciki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !