Sposób przygotowania

Na dużej patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebule drobno posiekane, dodajemy czosnek drobno posiekany, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę. Dodajemy mięso, mieszając smażymy. Dodajemy pomidory z zalewą i passate. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawić solą oraz pieprzem oraz 1/2 łyzeczki przyprawy meksykańskiej. Smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy kulkurydzę i chwilę razem smażymy. Mozna uzyc gotowej salsy i dodać do sosu. Ser zółty scieramy na tarte. Na placki tortilli nakładamy czesc farszu, posypujemy serem, zwijamy w rulon i układamy w formie do zapiekania ktor awczesniej jest wysmarowana oliwą. Posypujemy gotowe rulony serem zóltym i odrobina sosu i zapiekamy w piekarniku na 180st. przez ok 8-10 minut. Podajemy najlepiej z meksykańskim piwem:)

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    mniam, mniam, już jestem głodna :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wyglada super :) nie jadłam nigdy czegoś takiego :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    ide cos zjeśc
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    o jej jakie to musi być pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robilam nie raz i wiem, ze bardzo smaczne. Probowalam tez wersje ze zwyklymi nalesnikami i rowniez jest godna polecenia.
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetyczne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !