Sposób przygotowania

Z mąki,cukru,proszku i masła wyrabiamy kruszonkę, dodajemy jajko i wyrabiamy ciasto. 3/4 ciasta wykładamy na wysmarowaną masłem i wysypana bułką tartą formę. Jabłka obieramy, ścieramy na grubej tarce i wykładamy na ciasto.Pozostałe ciasto wkładamy do zamrażalnika. Jabłka posypujemy cynamonem i rodzynkami.Na górę ścieramy na tarce cisto z zamrażalnika. Pieczemy aż się zarumieni w 180 stopniach.Posypujemy cukrem pudrem.Szybko i smacznie.Najlepiej smakuje na ciepło. Można podawać z lodami waniliowymi.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Moje ulubione ciasto !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszota :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    napewno upieke,wrzucam do ulubionych
  • 5
    original
    Opublikowano

    banditka

    popisowe ciacho :)
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    każda szarlotka jest pyszna ;-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    nie przepadam za rodzynkami niestety
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    sama robie taka
  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa12

    super to
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    uwielbiam to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !