Przepis i sposób przygotowania na: Pavlova dla Adama i Ewy
Kroki postępowania
Białka wlać do miski miksera i ubijać ze szczyptą soli.
Następnie dodawać porcjami cukier i nadal ubijać aż piana będzie lśniąca.
Na koniec dodać ocet i mąkę ziemniaczaną oraz barwnik i ubijać jeszcze około trzech minut.
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia i na środku odrysować okręg o średnicy 25 cm.
Na okręg wyłożyć pianę i rozprowadzić ją.
Po tym czasie otworzyć drzwiczki piekarnika i ostudzić bezę a potem wyjąć ją na paterę.
Mocno zimną śmietanę ubić z cukrem na sztywno, cukru powinno być według naszego uznania.
Gotową śmietanę wyłożyć na bezę i rozprowadzić ją po powierzchni bezy.
Owoce umyć, obrać, pokroić według uznania i udekorować nimi pavlovą.
Można podawać od razu lub schłodzoną.