Sposób przygotowania

Mięso mielone przygotować jak na klopsy: dobrze wyrobić z jajkami, odciśniętymi z mleka bułkami, startą na tarce cebulą i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.

Pieczarki oczyścić, umyć i udusić na oleju, doprawić solą i pieprzem.

Cebulę i pomidory pokroić w talarki, paprykę w paski, osolić, popieprzyć.

W naczyniu żaroodpornym kłaść warstwami aż do wyczerpania składników: mięso mielone, cebulę, pomidory, paprykę, pieczarki i sos cygański. Na wierzch – potarty ser.

Piec około 1,5 godziny w przykrytym naczyniu w temp. 180 st. C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !