Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i drobno kroimy. Do rondelka wlewamy trzy łyżki oliwy, wrzucamy cebulkę. gdy się zeszkli dodajemy oczyszczone i pokrojone w kostkę: marchew, seler oraz drobno posiekany czosnek. Często mieszając podsmażamy ok. 5 min. Następnie wlewamy bulion /może być z kostki lub rosołek z poprzedniego dnia/, dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 15 min - aż warzywa będą miękkie. Dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę oraz makaron i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Na koniec dodajemy przecier, doprawiamy według uznania, zagotowujemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajna zupka!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Pomocnik

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !