Sposób przygotowania

Rybę umyć i osuszyć a jeśli trzeba to pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny,posypać solą i pieprzem. Pory umyć i posiekać.Pomidory i cebulę obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać masło,zeszklić cebulę i dodać pory,a po 15min pomidory. Uduszone warzywa doprawić solą i pieprzem,doprawić śmietaną.
Kawałki ryby obtaczać w kolejności: jajko,mąka,jajko,mąka. Rozgrzać mocno olej,smażyć mintaja na złoty kolor. Rybę podawać na gorącym sosie porowo - pomidorowym. SMACZNEGO:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Fajny przepis. Rybka lubi pływać w sosie;)
  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    supcio
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Bardzo fajny przepis na mintaja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !