Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto moja fantazja
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut na blasze 25/36. W zimnym powycinamy kółka szklanką wielkości delicji.
Ciasto miodowe:
Z podanych składników zarobić ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki w 180 stopniach przez 40 minut.
Masa żółtkowa:
Mąkę ziemniaczaną z żółtkami rozmieszać w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i do gotującego wlać rozrobioną mąkę. Ugotować budyń. Masło utrzeć z zimnym budyniem.
Pianka pomarańczowa:
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać rozpuszczoną chłodną (lejącą) galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szkl wody, nadal chwilę ubijać.
Przełożenie:
Ciasto miodowe- połowa masy żółtkowej- biszkopt czarny ( w otwory kładziemy delicje galaretką w dół) – reszta masy żółtkowej- ciasto miodowe- pianka pomarańczowa- wierzch potrzepać kakao