Sposób przygotowania

Kiełbasę, kaszę, posiekany czosnek,cebulę, liść laurowy,ziele angielskie, zalać 2 1\\2 litra wody i gotować, aż kiełkasa będzie dobrze sparzona, potem wyjąć kiełbasę i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, dodac vegetę lub sól jak ktos woli, łyżeczę cukru, jak ziemniaki będą miękkie, zaprawić zupę śmietaną,dodac pokrojona kiełbasę i jajko, doprawić do smaku kwaskiem, pieprzem i majerankiem.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo lubię żurek
  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    mhmh pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agata17ko

    ciekawy przepis... muszę wypróbować.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Ja żurek od dawna jadam z kaszą gryczaną, świetne połączenie, gdy nie jest zbyt ciepłe, smak po prostu rewelacyjny (żur musi oczywiście być dobry).. Tylko że te 1/3 szklanki gotuję sobie na 1 talerz a nie na cały gar żurku:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !