Przepis i sposób przygotowania na: mini serniki cytrynowe
Mąkę przesiać do miski, dodać sól, wlać wodę i zagnieść ciasto. Dobrze wyrobić i odstawić na 30 min. Po tym czasie rozwałkować na grubość 3 mm i posmarować górną powierzchnię oliwą. Za pomocą rąk rozciągnąć ciasto, aż stanie się prześwitujące. Spryskać jeszcze oliwą i złożyć na pół, tłustą powierzchnią do śrorka. Wyciąć koła o średnicy około 11-12 cm, takie pasują do metalowych foremek na kruche babeczki. Ciastem wyłożyć foremki.
Masa serowa. Ser twarogowy, jajko, cukier, jogurt i budyń zmiksować w robocie kuchennym na gładką masę. Dodać startą skórkę z cytryny i aromat (opcja). Masą wypełnić foremki z ciastem.
Piec koło 15 minut w 170 stopniach (do zrumienienia). Po wystygnięciu udekorować owocami. Smacznego.