Sposób przygotowania

Najlepsze do smażenia są średnie patisony o średnicy ok. 10-12 cm.

Jajka rozmącamy z solą i pieprzem.

Patisony kroimy w plastry o grubości pół centymetra. Każdy plasterek solimy, posypujemy pieprzem i chilli, zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Smacznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Od lat uwielbiam - w dzieciństwie mama smażyła, teraz ja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    to muszę sobie zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    muszę spróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !