Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy w sezamowej panierce

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
jajko 1 szt
sezam 50 gr
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 gr
olej do smażenia
mąka 50 gr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy w sezamowej panierce

1.Mięso opłuać,osuszyć.
2.Rozbić tłuczkiem tak by prawie podwoiło swoją objętość.
3.Doprawić solą i pieprzem.
4.Odstawić na pół godziny do "przejedzenia" się.
5.Rozbełtać jajko na jednym talerzu.
6.Przygotować dwa talerze jeden z bułka tartą wymieszaną z sezamem, drugi z mąką.
7.Każdy kawałek mięsa zanurzyć najpierw w mące, potem w jajku,a następnie w panierce z bułki tartej i sezamu.
6.Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obydwu stron.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 19.02.2014 10:50
super kotlecik
Róża1 18.02.2014 23:38
też lubię takie :-)
EmciaPichci 30.10.2013 09:25
mój ulubiony zestaw :)
Alex_M 02.06.2013 11:36
wspanialy kotlecik :)
[email protected] 14.03.2013 12:27
bardzo eleganckie danie
08.03.2013 18:45
Zdjęcie bardzo kusi ;)
Emiliozo 12.02.2013 21:40
na pewno taki wypróbuję zrobić sama
olkaaa 09.02.2013 16:43
bardzo lubię
Marcinkemp 07.02.2013 23:06
Łatwe i ciekawe
gosia561 07.02.2013 20:21
muszę wypróbować tą panierkę
Anna133 07.02.2013 19:21
bardzo ciekawe i ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak