Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 675g ryby, 1 szklanka bułki tartej, 1 starta średnia cebula, 1 mała posiekana słodka papryka, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu, pół szklanki mleka skondensowanego lub zwykłego, 1 łyżka margaryny, 2 liście kapusty, 2 jajka ugotowane na twardo.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę natrzeć sokiem z cytryny. Ugotować, usunąć kości i podzielić na bardzo małe kawałki. Wymieszać z połową bułki tartej, mlekiem, papryką. Dokładnie wymieszać. Liśćmi wyłożyć keksówkę. Na liście wyłożyć połowę masy, a na nią jajka. Przykryć resztą masy. Posypać resztą bułki tartej, polać rozpuszczoną margaryną. Piec na złoty kolor czyli ok. 30 - 35 minut w temperaturze ok. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacyjny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !