Sposób przygotowania

Grzyby należy dokładnie umyć i wymoczyć. Należy wstawić wodę i ugotować w niej grzyby do miękkości, następnie wyjąć je z wywaru i pokroić w paski. Cebulkę można posiekać i podsmażyć na tłuszczu lub przekroić na pół, nadziać na widelec i podpiec przystawiając ją do ognia. Wywar z grzybów i wywar z warzyw lub kości należy połączyć ze sobą dodając pokrojone grzyby i cebulkę. Całość należy zagotować i doprawić do smaku. Posypać zieleniną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    grzybowa moja ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Grzybowa w każdej postaci
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    zupa czysta bo grzyby dobrze umyte :-)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    zawsze jem tylko czyste zupy
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mało mam grzybków w tym roku a zupka z nich taka pachnąca.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !