Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy torcik obiadowy
Kroki postępowania
Moja patelnia ma 24 cm średnicy. Pieczemy 3 jasne i 2 ciemne placuszki.
W międzyczasie przygotowujemy dodatki, którymi przełożymy torta.
Gotujemy 1,5 szklanki fasolki zielonej, przyprawiamy ją jedynie solą i masłem.
Następnie układamy placek czerwony, a na niego układamy warstwę twarożku.
Układamy placek jasny i smarujemy wierzch obficie pomidorowym sosem.
Układamy go na placku czerwonym.
Cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażamy na maśle, do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy mrożone kurki, zalewamy winem. Dusimy, na koniec zabielamy śmietaną i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Cały torcik przyozdabiamy papryką i pietruszką.
Smacznego :)