Sposób przygotowania

Delikatnie wyjmujemy kości z udek tak żeby skóra nie była ponacinana a z udka powstał płat mięsa , który posypujemy papryką i czosnkiem.Następnie ogóreczki kroimy na ćwiartki a ser żółty w słupki mniej więcej wielkości ogórków. Rozkładamy to na udkach po równo ,leciutko możemy posypać vegetą i pieprzem i zwijamy obwiązując białą nitką dokoła. Ukłladamy na blachę, leciutko solimy i pieczemy ok.1 godz. Bądz też obsmażamy na rumiano na oleju , podlewamy potem wodą z kostką rosołową i dusimy.Powstały sosik z pieczenia doprawiamy i jest gotowy do ziemniaczków Smacznego!

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    fajne
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszności! Muszę spróbować, ale najpierw nauczę się luzować kości.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    podoba mi sie pomysł, głosik poleciał i zachowam w mojej księdze :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Pomysł bardzo fajny
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale pyszne jedzonko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    chętnie by się zjadło
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    Ach moje kubki smakowe wołają o takie udko!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    muszą być pyszne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszności!:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smakowite kąski
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny pomysł na potrawę z udek
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Extra mięsiwo.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    wyglądają soczyście i bardzo smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię takie udka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Fajny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !