Sposób przygotowania

Mięso kroimy w poprzek włókien w plastry. Rozbijamy na desce przez folię spożywczą. Nacieramy czosnkiem, sola i pieprzem. Smarujemy musztardą, na to nakładamy pokrojone w kostę: ogórki, boczek, cebulę, marchewkę. Zwijamy ciasno w rulon, okręcamy nitką spozywczą. Pieczemy w piekarniku około aż sie zrumienią. Po ostudzeniu roladek ściągamy z nich nitki, wkładamy do rondelka, podlewamy wodą z kostką bulionową i dysimy pod przykryciem do miękkości.
Wywar z roladek uzywamy do sosu.
Podawać najlepiej z kluskami śląskimi i modrą kapustą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wygląda wyśmienicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    bardzo dobre musza byc!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !