Sposób przygotowania

Żółtko ucieramy z cukrem, aż całkowicie się rozpuści cukier. Dodajemy sól, sodę i ponownie umieramy. Mąkę i mleko mieszamy, dodajemy żółtka i ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy wszystko razem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i z gotowego ciasta robimy placuszki. Smażymy na złoty kolorek z obu stron. Gotowe wykładamy na talerzyk i posypujemy cukrem waniliowym. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie racuszki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    ooo :) jutro na śniadanie robimy racuszki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Proste i szybkie w przygotowaniu, a ich smak - palce lizać.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne są takie racuchy
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Takie lubię najbardziej:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !