Sposób przygotowania

W żaroodpornej misce zasypać sliwki cukrem, najlepiej aby pozostawić je tok na noc. Zlać je z syropem do garnka, włożyć posiekaną wanilię i gożdziki, powolutku smażyć do pożądanej konsystencji (najmniej 30 minut) Pod koniec wlać sok z cytryny i rum. Zagotować, leciutko wymieszać, pzrełożyć do słoiczków docisnąć wieczka i trzymać w cieple do wystygniecia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Brzmi smakowicie - na pewno wypróbuję ten przepis:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    śliwki z rumem! pychotka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszne z tym rumem!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !