Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mozzarellą w sosie śliwkowym
Kroki postępowania
*nie użyłam soli, bo jak dla mnie szynka i sos sojowy sprawiają, że potrawa jest wystarczająco słona.
polędwica wieprzowa | 600 gram |
mozzarella | 100 gram |
szynka szwarcwaldzka | 150 gram |
Majeranek suszony Prymat | do smaku |
oliwa | 1 łyżka |
masło | 1 łyżka |
sos śliwkowy | |
miód | 1 łyżka |
sos sojowy | 1 łyżka |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
cynamon | 1/3 łyżeczki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/4 łyżeczki |
mąka ziemniaczana | 1 płaska łyżeczka |
śliwki węgierki | 400 (bez pestek) |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: