Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte grzyby drobno poszatkować. Włożyc do rondla, osolić dodać łyżkę tłuszczu i dusić na wolnym ogniu. Cebulę posiekać, podrumienić, dodać do grzybów i udusić. Przyprawić do smaku sola i pieprzem, wymieszać z jajkiem.
Mąkę przesiać. Dodać drożdże roztarte z cukrem i dolewając wodę zarobić ciasto. Dodać oliwę, osolić, wsypać nieco pieprzu i wyrabiać. Ciasto rozwałkowac na 2 placki o średnicy tortownicy. Na dnie połozyć jeden placek, tak aby zachodził na ścianki. Ułożyć grzyby i przykryć drugim plackiem. Upiec

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak bedzie smakowac z grzybkami lesnymi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Już mi się podoba. Nie mogę doczekać się sezonu, bo na pewno wypróbuję Twój przepis.
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !