Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa orzechowa do ciast

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 szkl
cukier 3/4 szkl
masło extra 20 dag
orzechy włoskie 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa orzechowa do ciast

Mleko + orzechy + cukier zagotować. Na małym ogniu gotować do zgęstnienia . Ostudzić. Utrzeć na puch z miękkim masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:09
Fajny przepis.
SmacznaPyza 29.10.2010 21:09
np. do orzechowego tortu...marzenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak